Welke Lijm voor Renovlies? Een Gids voor de Juiste Keuze

Het kiezen van de juiste lijm voor renovlies is essentieel voor een succesvolle en duurzame muurafwerking. Met de juiste lijm zorg je niet alleen voor een goede hechting van het renovlies op de muur, maar ook voor een langdurige en professionele afwerking. In deze blog bespreken we de verschillende soorten lijm die geschikt zijn voor renovlies en geven we tips voor het maken van de juiste keuze.

1. Behanglijm op waterbasis

Behanglijm op waterbasis is een veelgebruikte keuze voor het aanbrengen van renovlies. Deze lijm is gemakkelijk aan te brengen, droogt snel en biedt een sterke hechting. Bovendien is het milieuvriendelijk en geurarm, waardoor het geschikt is voor gebruik binnenshuis.

2. Speciale renovlieslijm

Speciale renovlieslijm is specifiek ontwikkeld voor het aanbrengen van renovlies en biedt een optimale hechting en duurzaamheid. Deze lijm is vaak iets duurder dan behanglijm op waterbasis, maar biedt een gegarandeerde kwaliteit en resultaat.

3. Voorstrijkmiddel

Voorstrijkmiddel kan worden gebruikt om de muur voor te bereiden voordat de lijm wordt aangebracht. Dit zorgt voor een betere hechting en voorkomt dat de muur te veel vocht uit de lijm absorbeert, wat kan leiden tot problemen zoals loslatend behang.

Tips voor het kiezen van de juiste lijm

  • Controleer altijd de aanbevelingen van de fabrikant van het renovlies voor welk type lijm het meest geschikt is.
  • Zorg ervoor dat de lijm geschikt is voor de ondergrond waarop het renovlies wordt aangebracht, zoals gipsplaat of beton.
  • Kies indien mogelijk voor een lijm die transparant opdroogt, zodat eventuele resten niet zichtbaar zijn onder het renovlies.
  • Test altijd een klein stukje renovlies met de gekozen lijm voordat je de hele muur gaat behangen, om er zeker van te zijn dat de hechting goed is.

Conclusie

Het kiezen van de juiste lijm voor renovlies is cruciaal voor een succesvolle muurafwerking. Met behanglijm op waterbasis, speciale renovlieslijm en voorstrijkmiddel zijn er verschillende opties beschikbaar, elk met hun eigen voordelen en toepassingen. Door rekening te houden met de aanbevelingen van de fabrikant en de eigenschappen van de ondergrond, kun je de juiste keuze maken en genieten van een prachtig resultaat in je interieur.

Scroll naar boven