Renovlies Zelf Aanbrengen: Een Stapsgewijze Handleiding

Renovlies, ook bekend als glasvezelbehang, is een populaire keuze geworden voor het afwerken van muren vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Het zelf aanbrengen van renovlies kan een haalbaar project zijn voor doe-het-zelvers van alle niveaus. In deze blog delen we een stapsgewijze handleiding om renovlies zelf aan te brengen, zodat je jouw muren kunt voorzien van een strakke en professionele afwerking.

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het aanbrengen van renovlies, is het belangrijk om de ruimte goed voor te bereiden. Verwijder eventuele oude behangresten, vul gaten en scheuren op en zorg ervoor dat de muur glad en schoon is.

Stap 2: Materialen verzamelen

Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt voordat je begint. Dit omvat renovlies, behanglijm, een behangroller, een plamuurmes, een schaar of mes, een emmer met water en een spons voor het schoonmaken, en eventueel een schuurmachine voor het gladmaken van de muur.

Stap 3: Behanglijm aanbrengen

Breng een gelijkmatige laag behanglijm aan op de muur met behulp van een behangroller. Zorg ervoor dat de lijm gelijkmatig verdeeld is over het oppervlak dat je wilt bedekken met renovlies.

Stap 4: Renovlies aanbrengen

Plaats het renovlies voorzichtig op de met lijm bedekte muur en druk het stevig aan met je handen. Gebruik vervolgens een plamuurmes om eventuele luchtbellen onder het vlies te verwijderen en om het vlies glad te strijken.

Stap 5: Afsnijden en afwerken

Snijd overtollig vlies af langs de randen van de muur met een schaar of mes. Zorg ervoor dat de naden goed op elkaar aansluiten voor een naadloze afwerking. Laat het renovlies volledig drogen voordat je eventuele verdere afwerkingen uitvoert, zoals schilderen of behangen.

Stap 6: Schoonmaken en opruimen

Ruim alle gebruikte materialen op en maak eventuele morsingen of vlekken schoon met water en een spons.

Conclusie

Het zelf aanbrengen van renovlies is een uitstekende manier om je muren te voorzien van een duurzame en professionele afwerking. Met deze stapsgewijze handleiding en de juiste materialen kun je met vertrouwen aan de slag gaan en genieten van prachtige resultaten in je interieur.

Scroll naar boven