Illustratie van een muur bedekt met renovlies, met pijlen die de nadelen van renovlies aangeven, zoals moeilijk te verwijderen en gevoelig voor vocht.

De Nadelen van Renovlies: 5 Negatieve Puntjes

Hoewel renovlies vele voordelen biedt als muurafwerking, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden voordat je besluit om het te gaan gebruiken.

In deze blog bespreken we de nadelen van renovlies en geven we je inzicht in waar je op moet letten voordat je gaat behangen.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

1. Moeilijk te Verwijderen

Een van de grootste nadelen van renovlies is dat het moeilijk te verwijderen is zodra het eenmaal is aangebracht.

Dit komt omdat renovlies stevig aan de muur hecht en vaak in één stuk wordt verwijderd, waardoor het een tijdrovend en arbeidsintensief proces kan zijn om het te verwijderen.

Het maakt niet uit of het glasvlies of renovlies is, het blijft lastig verwijderen. Ons team heeft echt speciale materialen en machines om het eraf te krijgen.

2. Niet Geschikt voor Alle Ondergronden

Renovlies is niet geschikt voor alle ondergronden. Het kan moeilijk zijn om renovlies aan te brengen op ruwe of ongelijke oppervlakken, zoals baksteen, hout of grof stucwerk.

In dergelijke gevallen is het nodig om de muur eerst te egaliseren voordat je renovlies kunt aanbrengen, wat extra tijd en kosten met zich meebrengt.

3. Beperkte Keuze in Structuur

Hoewel renovlies verkrijgbaar is in verschillende structuren, zoals glad, fijn of grof, is het assortiment vaak beperkter dan bij andere soorten behang of muurafwerking.

Dit kan een beperking zijn als je op zoek bent naar een specifieke textuur of afwerking voor je muren.

4. Gevoelig voor Vocht

Renovlies kan gevoelig zijn voor vocht als het niet goed wordt geïnstalleerd of niet goed wordt geventileerd.

Dit kan leiden tot problemen zoals loslatend behang, schimmelvorming of verkleuring van het renovlies.

Vanwege deze reden zullen we in sommige ruimtes liever glasvlies behang aanbrengen.

Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de muur goed droog is voordat je renovlies aanbrengt en dat de ruimte voldoende wordt geventileerd.

5. Kosten

Hoewel renovlies over het algemeen betaalbaar is, kunnen de kosten van het aanbrengen ervan oplopen als je het laat doen door een professional.

Het is belangrijk om rekening te houden met de kosten van arbeid en materialen bij het budgetteren van je renovatieproject.

Belangrijke vraag: Glasvlies of Renovlies: Welke Past het Beste bij Jou?

Welke nadelen heeft renovlies behang?

Hoewel renovlies vele voordelen biedt als muurafwerking, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden voordat je besluit om het te gaan gebruiken.

Door op de hoogte te zijn van deze nadelen en voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je ervoor zorgen dat je renovatieproject soepel verloopt en dat je kunt genieten van prachtige en duurzame resultaten.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven